Recuperarea taxe speciale de prima inmatriculare si poluare pentru autovehicule
Sub coordonarea Cabinetului de Avocat Simbotin Remus si Simbotin Ramona, la sediul acestuia, puteti beneficia de servicii de consultanta, asistenta juridica si reprezentare atat in fata organelor fiscale cat si in fata instantelor de judecata in vederea recuperarii taxei de poluare, a taxei pentru emisii poluante, precum si a diferentei rezultata dintre taxa speciala de prima inmatriculare si taxa de poluare.
Persoanele fizice sau juridice care au platit taxa de poluare sau taxa pentru emisii poluante pentru autovehicule, pot solicita restituirea acestei taxe, incasata nelegal de catre Statul Roman.
Pentru a veni in sprijinul acestor persoane cabinetul nostru de avocat va pune la dispozitie cadrul si logistica necesara, precum si serviciile competente ale avocatilor nostri specializati in aceasta procedura.
Statul Roman nu are nici un interes sa renunte la o sursa de bani la buget, fie ea si nelegala, atata vreme cat populatia nu exercita presiuni, fiind probabil prea ocupata cu grijile zilnice in aceasta perioada de recesiune. Trebuie luata atitudine fata de nepasarea autoritatilor si trebuie sa ne exercitam dreptul de a actiona in instanta Statul atunci cand greseste. Este mai mult decat un drept, este o obligatie civica.
Asadar cei care ati platit taxa speciala de prima inmatriculare (taxa in vigoare in perioada 1 ianuarie 2007- 30 iunie 2008), taxa de poluare (in vigoare dupa 30 iunie 2008), taxa pentru emisii poluante (in vigoare dupa 10 ianuarie 2012) va rugam sa va adresati cabinetului nostru de avocatura, pentru a primi toate informatiile necesare deschiderii procedurii de recuperare a taxei.
Nu aveti nici un fel de risc, toate demersurile urmand a fi efectuate de noi.
In continuare, Cabinetul de Avocat Simbotin Remus si Simbotin Ramona, va pune la dispozitie un calculator pentru timbru de mediu valabil incepand cu anul 2013.
Timbru de mediu pentru autovehicule conform OUG 9/2013
Versiunea 7 ianuarie 2014

Categoria
Capacitate cilindrica (cmc)
Norma de poluare

Vechimea autovehiculului

Emisia de dioxid de carbon  - grame CO2/km

Tip autovehicul

Taxa poluare in Euro
Taxa poluare in Lei *
Curs de schimb valutar :
EURO/ 1 gram CO2 km pentru categoria M1 (normele de poluare E5, E4 si E3):
EURO/1 cmc pentru categoria M1 (normele de poluare E2, E1 si Non-Euro ) si pentru celelalte categorii auto:
Cota de reducere % :

*Valoarea în lei a taxei se determinã pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrãtoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene .

Timbru de mediu pentru autovehicule valabil pentru anul 2014 conform Ministerului de Finante Valoarea in lei a taxei speciale pentru autoturisme / autovehicule, se determina prin transformarea sumei exprimate in euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. Pentru 2014 cursul este de 4.4485.

In conditiile in care prin intrarea in vigoare a Regulamentului CE 715/2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor in ceea ce priveste emisiiile provenind de la vehiculele usoare pentru pasageri si de la vehiculele usoare comerciale (Euro 5 si Euro 6) şi privind accesul la informatiile referitoare la repararea si intretinerea vehiculelor, vor interveni modificari, nivelul taxei va fi modificat corespunzator.

Important: Valoarea exprimata nu contine TVA si nici nu se plateste.

Acum puteti calcula singuri timbrul de mediu pentru autovehicule, in functie de norma de poluare a masinii, emisiile de CO2 trecute in cartea de identitate, cilindree si vechimea masinii.

Va rugam sa completati corect toate datele pentru a obtine valoarea exacta a timbrului de mediu pentru autovehicule.